Kort oppsummert
Hva er et selskapslokale?
Utleie med servering
Ved utleie av lokaler der utleier også står for serveringen, skal det beregnes merverdiavgift med en sats på 25% av hele vederlaget dersom serveringen beløpsmessig ikke er av underordnet betydning. SKD 6/10 nevner at et ordinært koldtbord eller middag i utgangspunktet vil anses som servering i tråd med mval. § 3-11 (2) bokstav b og dermed skal avgiftsberegnes til ordinær sats. I en veiledende uttalelse 22.09.22 til Dib har Skatteetaten uttalt: "Ved vurderingen av om serveringstjenestene er av underordnet betydning, er det etter skattekontorets oppfatning en beløpsmessig vurdering av serveringens omfang som er avgjørende. Servering av kaffemat vil normalt være underordnet. Vi antar at enkel servering normalt vil være av beløpsmessig underordnet betydning. Serveringstjenesten skal ikke måles opp mot leiekostnaden for lokalet."